2 Ekim 2008 Perşembe

ABD de önlem pakedi görüşmeleri sürüyor !!!

700 milyar dolarlık önlem pakedinin senatodan geçmediğini dünkü yazımızda duyurmuştuk ve bu gün itibarı ile ABD senatosunda yeni bir önlem pakedi görüşülüyor ve gün sonuna kadar kabul edilmesi bekleniyor. Kabul edilmemesi durumunda olucaklar tüm dünya ekonomilerini derinden etkileyecek ve küresel kriz engellenemez safhalara ulaşıcak.
Yarın yani 3 ekim cuma günü IMKB açık olucak ve krizin Türkiye ye yansımaları açığa çıkacak. Yarın itibarı ile Dolar fiyatları - euro fiyatları ve altın fiyatlarında hızlı yükselişler gözlenmesi muhtemel. Dolar euro ve altın fiyatlarındaki artışın seviyesi ise bu gün ABD senatosunda önlem pakedinin geçip geçmemesine bağlı. Ancak önlem pakedi geçse bile yarın için dolar, euro ve altın fiyatlarındaki yükseliş kaçınılmaz.
IMKB ise 3 ekim cuma günü yüksek seviyelerde değer kaybına uğrayacak gibi görünüyor. Ancak gün sonuna doğru piyasalar normale dönme eğilimine girebilir ancak; bu durağana geçme seviyesi yeni haftadan yani pazartesiden itibaren görülmeye başlanıcak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder