8 Ekim 2008 Çarşamba

8 ekim ilk seans değerlendirmesi ve dünya piyasalarında son durum

8 ekim krizin gidişatı hakkında bilgi veren bir gün oldu. Dün artışa geçen dünya borsaları ve IMKB bu güne yüksek kayıplar ile başladı.Dünya borsalarında bu aşırı düşüş karşısında seanslarına ara veren ülkeler oldu. IMKB ise günün ilk seansını 5,98 kayıpla 29.675 seviyesinden kapadı. IMKB deki bu düşüş gün sonuna kadar ve yarın da devam edicek gibi görünüyor.
Altın fiyatları ise ilk seansı 5,84 artışla 40,172 seviyesinden kapadı.Altın fiyatlarındaki bu artışın nedeni olarak yatırımcıların piyasalara hala güvenememesinden kaynaklandığı belirtiliyor. Altın fiyatlarındaki bu güvenin de daha uzun süre oluşması beklenmiyor.
Dolar fiyatları ilk seansı 3,39 artışla 1,4025 seviyesinden kapadı. Dolar fiyatları da altın fiyatlarında olduğu gibi artışını gün sonuna hatta bu hafta içinde de sürdürebilir.
Euro fiyatları ilk seansı 3,38 artışla 1,9130 seviyesinden kapadı. Euro fiyatlarındaki bu artışın önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor.

9 ekim perşembe günü ise IMKB deki düşüş devam edicektir ve dolar fiyatları, euro fiyatları ile altın fiyatlarındaki artış daha da fazla olacaktır. Altın fiyatları 9 ekim perşembe günü bu günkü artışını 2 ye katlayabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder