7 Ekim 2008 Salı

6 ekim piyasa kapanisi ve dunya borsalarında durum

ABD de kriz önlem pakedinin yürürlüğe girmesi ile bu gün krizin hafifleyeceği beklentisi yüksek iken tüm dünya piyasaları ( borsalar) güne hızlı bir düşüş ile başladı gün içerisinde kayıplar gittikçe artmaya devam etti. Dünya borsaları bu hafta için bu kadar yüksek miktarda düşüş olucağını beklemedikleri için düşüşe karşı koymakta zorluk çekti. Dow Jones ise bu gün son 4 yılın en düşük seviyesine ulaştı. Türk piyasalarına bakıcak olursak:
IMKB günü 8,62 kayıpla 31.575 seviyesinden kapandı. Bu düşüş son zamanlardaki en hızlı düşüşlerden biriydi.
Altın fiyatları günü 7,98 artışla 38,078 seviyesinden kapandı. Altın fiyatlarındaki bu artış son zamanlardaki en yüksek artışlardan biriydi.
Dolar fiyatları günü 5,22 artışla 1,3695 seviyesinden kapadı. Dolar fiyatlarındaki bu artış hayli yüksek olsada eski krizlerdeki seviyeleri bulmasını beklemiyoruz.
Euro fiyatları günü 2,84 artışla 1,8465 seviyesinden kapandı. Euro fiyatlarındaki bu artış önemli bir seviyede olsa da dolar fiyatları ve altın fiyatları ile eşleştirecek olursak gün için fazla yüksek olduğunu düşünmüyoruz.

7 ekim salı günü yani yarın ise borsalardaki bu düşüş bu günkü kadar olmasa da devam edicektir.
Dolar fiyatları, euro fiyatları ve altın fiyatlarındaki artış devam edicektir ancak altın fiyatlarındaki artış 6 ekim pazartesi kadar yüksek olmasını tahmin etmiyoruz.
Piyasalardaki bu düşüş daha uzun süre devam edicektir ancak ABD önlem pakedindeki yardım piyasalara işlemeye başladıkça piyasalar normal seviyelere dönme eyilimine girmesini bekliyoruz, ancak dediğimiz gibi önlem pakedinin kabulu ile dünya piyasalarının hemen normale dönme eyilimine girmesini bekleyemeyiz, ancak uzun vadede bu önlem pakedi etkisini gösterecektir. Bizlere ancak bekleyip görmek düşüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder