3 Ekim 2008 Cuma

3 Eylul piyasa kapanisi

Gün, söylediğimiz gibi başladı. IMKB büyük değer kaybetti. Dolar fiyatları ise uzun zamandır yapmadığı kadar sıçrama yaptı. Altın fiyatları ise düşüşe geçti, altın fiyatlarında bir düşüş olmasını beklemiyorduk ancak bu Türkiye koşullarında bizi şaşırtmadı. Euro fiyatları güne artışla başladı ancak günü kayıpa kapattı. Piyasa değerlerini kısaca sizlere aktaralım;
Altın fiyatları günü 2,30 kayıpla 34,834 seviyesinden kapadı ancak bu düşüş haftaya dengelenecektir.
Dolar fiyatları günü 3,35 artışla 1,2945 seviyesinden kapadı. Dolar fiyatlarındaki bu artış haftaya da sürecektir, ancak hafta sonuna doğru hafif bir düşüş olabilir.
Euro fiyatları günü 0,61 kayıpla 1,7855 seviyesinden kapadı. Euro fiyatlatındaki bu düşüşün nedeni bizim piyasamızdan kaynaklanmamaktadır, bu düşüş ABD ve AB kaynaklı olup Doların hızlı artışından kaynaklanmaktadır.
IMKB günü 4,16 kayıpla 34.553 seviyesinden kapadı. IMKB deki bu düşüş yeni haftayla birlikte devam edicektir ancak biraz hız kesmesi bekleniyor. Gün içerisinde IMKB deki bu düşüş % 6 seviyelerine yaklaşmış olsa da ABD den gelen haberler ile birlikte % 4 kayıpla sonlandı.

Sabah saatlerinde Başbakan Erdoğan ın piyasalar hakkındaki açıklamasına rağmen düşüş hız kesmedi. Başbakan Erdoğan a göre; Türkiye küresel krizi en az hasarla atlatacak ülkelerden biri telaş yapmaya gerek yok.Başbakanın bu görüşüne ve bu günkü piyasa değerlerine bakarak kararı siz verin krizi en az hasarla atlatabilecekmiyiz ?

ABD den gelen haberlere bakıcak olursak haftaya bu değer kaybı, düşüş yavaşlayabilir çünkü; yeniden düzenlenen kriz önlem pakedi ABD senatosundan geçti ve temsilciler meclisinin onayına sunuldu. Temsilciler meclisinin artık onaylanmasıbekleniyor ve bu karar 6 eylül piyasa açılışına yetişecek gibi görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder