10 Ekim 2010 Pazar

altın fiyatları - dolar fiyatları - borsa ( IMKB ) hafta kapanış analizi

Altın fiyatları haftayı genel olarak 3 puan artış ile kapadı. Altın fiyatlarındaki bu artışın haftaya da devam etmesini bekliyoruz ancak gelecek hafta bu artış değerinin genel hafta değerinin 1 - 1,5 puan aralığında olmasını bekliyoruz. Bu hafta altın fiyatlarındaki bu artış ziynet altınlarını da etkiledi çeyrek altın 105 tl ye kadar çıktı cumhuriyet altını ve bilezikte son yılların en yüksek değerlerine ulaştı.
Dolar fiyatları haftayı genel olarak düşüş ile kapadı. Dolar fiyatlarındaki bu düşüş 2 puana yakın oldu ve gelecek hafta da 1 puan kadar düşebilir. Ancak dolar fiyatlarında hafta ortasında bir miktar artış beklememize rağmen dolar fiyatları bu artışı koruyacak güçte değil. Dün Çin ile imzalanan anlaşmanın içeriğine göre artık Çin ve Türkiye arasında yapılacak ticarette Türk Lirası ve yuan ( yen ) kullanılacak bu durumun yani dış ticarette doları saf dışı bırakmanın dolar fiyatlarını daha da büyük düşüşlere itmesinden korkuluyor. Çin ile Türkiye arasında yapılacak ticaretin 5 yıl içerisinde 50 milyar dolar seviyesine çıkarılması hedefleniyor.
Borsa ( IMKB ) haftayı genel olarak artış ile kapadı ve çin ile yaptığımız anlaşmanın olumlu sinyalleri piyasaya yani borsa ( IMKB ) daki artışı hızlandırmasını bekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder