3 Ekim 2010 Pazar

Altın fiyatları - Altın piyasası

Altın fiyatları uzun zamandır bir yükseliş içerisinde bu yükseliş, günlük bazda bakıldığında düşük değerde gibi görünse de uzun vadede değerini birkaç kat arttırmış durumda. Örnek olarak yılın ilk döneminde 40 TL aldığımız çeyrek altın şu sıralar 100 tl bandında seyrini sürdürmekte ve mali yılın kapanışına kadar 3-5 tl arasında değer artışı olabilir. Tabiki Türkiye piyasasında kesin konuşmak çok zordur eskisi kadar her olaydan nem kapmasa da gelişen ani olaylar olabilmekte, ancak Türkiye ekonomisinde küçük yatırımcı için en güvenilir yatırım hala altın gibi görünüyor. Gerçi altına yatırım yapacaklara birde küçük tavsiyemiz var eskiden olduğu gibi çeyrek altın, yarım altın, tam altın, yada cumhuriyet altını almak yerine altın bileziklere yönelirler ise daha karlı çıkabilirler. Çünkü küçük altınları bozdurmak yada geleneklerimizde olduğu için düğünlerde takmak gerektiğinde elimizin altında olmaları yatırımı kaybetmemize neden olabilir. 
Altın bilezikler hem değerini kaybetmez hemde şık bir takı olarak ta kullanılabilir.Ancak altın küpe, altın zincir, altın kolye, altın yüzük gibi takılarda işçilik fazla olduğu için bozdurduğunuzda neredeyse yarı yarıya değer kaybına uğrar. Tabi yurt dışında bulunabiliyor ancak ülkemizde bulmak zor da olsa az işlenmiş elmas, yakut, zümrüt gibi değerli taşlarda satışlarda değerini yitirmeyen yatırım araçlarıdır. 
Altın fiyatları ile ilgili bugün için aktarabileceklerim bunlar ancak altındaki değişimleri haftaya da piyasanın açılışı ile birlikte günlük olarak paylaşmaya devam edeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder